16 са претендентите за короните на Цар на минералната вода и Царица Роза в Павел баня

 

 

Записването за конкурсите за Царица Роза и Цар на минералната вода в Павел баня приключи. Своето участие заявиха 8 момичета и 8 момчета. Някои от тях са с постоянен или настоящ адрес на територията на община Павел баня, други учат или работят в общината. Всички те обаче ще се качат на откритата сцена на 8 юни в 20:00 часа, когато започва и самият спектакъл, за да стане ясно кои ще са тазгодишните носители на короните. За Царица Роза и Цар на минералната вода ще се гласува онлайн в сайта на Община Павел баня: www.pavelbanya.bg, като в следващите дни (пак там) претендентите ще бъдат представени. Допълнително ще бъде обявено и кога започва он лайн гласуването. Своя глас могат да дават хора от цял свят. За втора поред година, в рамките на вечерта, ще бъдат избрани едновременно царят и царицата, като кметът Иса Бесоолу лично ще ги и короняса.

Участниците и в двата конкурса ще получат много награди, както от Община Павел баня, така и от спонсорите на Празника. Носителите на царските корони стават представителни лица на Общината до следващия Празник на розата и минералната вода през юни 2024 г. и може да придружават кмета при гостувания и официални срещи в страната и в чужбина.

Водещ на конкурс-спектакъла ще бъде актьорът от Павел баня, станал известен сред широката публика с участието си в сериала „Татковци” – Христо Пъдев. Музикалните изпълнения ще са от сина на покойната и ангелогласна Ваня Костова – Боян Михайлов, Мина Пенкова – позната на публиката от вокална група „5-те сезона” с ръководител Стефан Диомов, и Костадин Ангелов – гайдар от държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев”.