Община Павел баня с инициативи за деня на безопасност на движението по пътищата

 

Всички училища и детски градини в община Павел баня  се включиха в няколко поредни дни в инициативи за отбелязване на Националния ден на безопасността на движението по пътищата – 29 юни.

В детските градини се проведоха практически ситуации за правилно пресичане на пешеходните пътеки пред детската градина. Децата с интерес  оцветяваха картички за своите родителите „ Карай внимателно, някой те чака!”

С вълнение и трепет  се включиха в музикално- подвижни игри за светофара и превозните средства. Подредиха макети на улицата ,,Движа се безопасно с тротинетка или велосипед”.

В училищата учениците проведоха състезания с велосипеди „Карам безопасно моя велосипед и познавам пътните знаци”.

В редица училища бяха представени  презентации с основните пътни знаци и правила за безопасно движение по пътищата, бяха проведени и беседи на тема” Моя безопасен път от дома до училище“. В някои училища  учениците се запознаха с с новоизградената площадка по БДП в двора на училището, като разиграваха различни ситуации, свързани с БДП. С интерес участваха в ролеви игри и ситуации  „Вече съм голям, правилата знам“, където си припомниха правилата за движение по пътищата.

С цел популяризирането на културата за безопасност на пътя, ДАБПД предоставя

илюстрована книжка за оцветяване с образователно съдържание, която  е достъпна безплатно за сваляне от интернет страницата на Агенцията: https://www.sars.gov.bg/obuchenie/ , и още много други полезни съвети, поместени на https://www.sars.gov.bg/polezna-informacia/.

Нека на пътя Животът винаги да бъде с предимство!

Община Павел баня Ви пожелава безопасно пътуване и спокоен летен сезон!