Завършиха ремонтите на още две църкви в павелбанско 

 

Православният храм “Свети Димитър” в павелбанското село Турия вече е с нов облик, след като кметът Ганчо Петков и градоначалникът Иса Бесоолу обединиха сили и се заеха с ремонтните дейности. Така общинската бригада извърши: ремонт на покрива и обнови фасадата на църквата, пребоядиса купола и се погрижи за фасадата на камбанарията, а на прилежащата към нея сграда подмени покривната конструкция и реновира фасадата. 

Миналата година пред местните жители и отец Александър кметовете на Турия и Павел баня поеха ангажимента за ремонта, след като турийци пожелаха той да се случи при първа възможност. Така реченото бе сторено и днес църквата “Свети Димитър” се радва на своя нов облик. Тази година се навършват 140 години от построяването на храма, а юбилеят ще бъде отбелязан в деня на храмовия празник на село Турия – Димитровден. 

 

Кметът на Павел баня Иса Бесоолу се погрижи и за още един местен храм. Вчера общинската бригада положи бетоновата настилка около църквата, построена от леля Минка, в село Осетеново. Такова бе желанието на самата леля Минка, с която градоначалникът се срещна миналата седмица. В допълнение, тъй като тротоарното пространство при входа на храма бе доста компрометирано, общинската бригада, извършваща ремонта изля бетон и там, за да го изравни и приведе в по-приветлив вид. 

“Предстои на 15 август, когато православната църква чества Голяма

Богородица, да раздадем курбан за здраве – аз и леля Минка. Всички сте добре дошли!”, заяви кметът Иса Бесоолу.