Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

 
Новини » - Кметът на общината Иса Бесоолу откри ловния сезон
Posted by SB on 2020/8/2 11:05:44 (10 reads )
      Пожелавам здраве, радост и успешни излети на всички ловци от община Павел баня! 
Нека новият сезон ни донесе успехи в ловните спортове, изобилие в ловните райони, точен мерник и ценни трофеи!
С благодарност за успешната ни обща грижа за дивеча, с пожелание за сговор, веселие и НАСЛУКА!
 

Новини » - Започна изграждането на спортна площадка в Павел баня
Posted by SB on 2020/7/31 14:49:54 (13 reads )
     Кметът Иса Бесоолу в присъствието на членовете на групата от родители и деца „Семейчовци“ постави началото на изграждане на спортна площадка с две игрища в парка на Павел баня. Това е спазено обещание от Бесоолу към младите хора, по чиято инициатива започна проектиране и изграждане на спортната площадка. Средствата за изграждането са изцяло от приходите на гражданите от град Павел баня, като част от тях са дарени от младите хора. „Семейчовците“ бяха инициатори и организатори на Коледния базар и в най-студените предколедни дни на площада пред Читалището набираха средства, които дариха на общината. Кметът Иса Бесоолу им благодари за подкрепата, като очаква следващото предложение на младите родители.
 

Новини » - Асфалтирането в общината продължава
Posted by SB on 2020/7/25 19:53:00 (25 reads )
      Продължава асфалтирането в община Павел баня. Кметът Иса Бесоолу инспектира днес строително-ремонтните дейности в с. Александрово. Асфалтирането на улиците се изпълнява по план, като заложените средства се изразходват целесъобразно и под пряк контрол на административния орган.
 

Новини » - Удължаваме програмата “Топъл обяд в условията на COVID-19”
Posted by SB on 2020/7/24 19:27:37 (31 reads )
      Кметът на община Павел баня Иса Бесоолу днес ще подпише анекс с Агенцията за социално подпомагане за удължаване на срока на програмата „Топъл обяд в условията на COVID – 19“. Така, ползващите услугата ще могат да продължат да го правят до 31 август 2020 г. 
      По тази програма вече четири месеца 170 нуждаещи се жители на общината получават безвъзмездно храна по домовете си. Още 35 жители по програма „Обществена трапезария“ ще получават безплатна храна до края на годината. 
      Общинската служба „Домашен социален патронаж“  обслужва ежедневно още 202 пенсионери, като таксата за предходния месец е била 32,80лева. 
 

Новини » - Детските градини ще работят от 06:00 ч. до 18:00 ч.
Posted by SB on 2020/7/24 19:25:37 (26 reads )
      По разпореждане на кмета на общината Иса Бесоолу всички детски градини на територията на община Павел баня ще работят без прекъсване през летните месеци от 6:00 ч. до 18:00 ч. Издадена е заповед, с която директорите на детските заведения трябва да запознаят всички родители.
 

Новини » - Павел баня - с нов градски часовник
Posted by SB on 2020/7/19 10:14:04 (51 reads )
От днес гр. Павел баня има нов градски часовник.  Той е разположен на емблематичната за града сграда Народно читалище „ Напред-1903”. Освен, че отмерва времето, часовникът показва и температурата. 
С монтирането на новата придобивка кметът на общината Иса Бесоолу изпълни поредното си обещание към гражданите и гостите на Павел баня. 
 

Новини » - 183 години от рождението на Васил Левски
Posted by SB on 2020/7/19 10:10:51 (36 reads )
      Вече 183 години Апостолът на свободата Васил Левски продължава да е нашата мярка за човечност. Води ни, коригира ни, кара ни да сме отговорни към идеалите, обективизма и реализма му. 
      Днес кметът на община Павел баня Иса Бесоолу се преклони пред делото на Апостола на свободата и поднесе венец пред паметната плоча в Джанановата къща в с. Габарево в знак на признателност. Цветя бяха поднесени и от Милена Тисова - кмет на с. Габарево, както и от признателни граждани.
 

Новини » - Децата на общината са нашето най-голямо богатство
Posted by SB on 2020/7/14 16:45:22 (46 reads )
      По предложение на кмета на община Павел баня Иса Бесоолу Милица Милушева – Царица Роза Павел баня 2020, започва активно участие в обществено-културния живот на общината. По нейни идеи е изготвена Програма за работа с деца през лятната ваканция, утвърдена от кмета Бесоолу. 
      Организатор на всички мероприятия е община Павел баня, която ще осигурява лакомства и награди за всички. Партньори са Народно читалище „Напред-1903” и сайта Pavelbanya.eu.
      От утре 15.07.2020 г. /срядя/ от 10:00 ч. в парковата зона на гр. Павел баня ще стартира Програмата за летни занимания на деца, която е под егидата на Царица Роза 2020, с лятна читалня под наслов „Да прочетем приказка, да се научим на мъдрост и доброта". Всички деца е добре да си носят книжка с любима приказка. А какви изненади е подготвила Царица роза 2020, можете да видите от Програмата.

Новини » - Кметовете да засилят контрола на мерките срещу COVID-19
Posted by SB on 2020/7/9 17:07:55 (59 reads )
 
Към настоящия момент в област Стара Загора не се налага да бъдат въвеждани допълнителни мерки след обявените днес в национален мащаб от министъра на здравеопазването във връзка с COVID-19. Резултатите от лабораторните изследвания за вируса показват, че няма селективни огнища. Това стана ясно на среща на представителите на общините с областния управител на Стара Загора. 
10 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа в областта. 16 души от общо заболелите вече са хоспитализирани в болницата в Стара Загора. Две лица на средна възраст 60 г. са интобирани. Те са в критично състояние; имат и придружаващи заболявания. 
“Призивът на областния управител бе кметовете да засилят контрола по изпълнение на взетите мерки.”, заяви след срещата зам.-кметът на Павел баня Милена Кавръкова.
 

Новини » - Нови мерки срещу COVID-19 обяви здравният министър
Posted by SB on 2020/7/9 17:06:37 (58 reads )
      Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви, че част от мерките ще бъдат възстановени заради COVID-19. Заповедта вече е факт и влиза в сила от 00:00 ч. на 10.07.2020 г. и ще действа до второ нареждане. Заповедта вече е пратена на областните управители. Новото в случая е: 
1. Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия на открито и закрито да се провеждат, без да се допуска публика;
2. Да не се допускат посетители в дискотеки, барове, клубове, пиано барове на закрито. За същите, които са на открито - броят на допусканите хора да не надвишава 50% от местата в заведението;
3. Забраняват се групови тържества на открито и закрито  с повече от 30 души. Става дума за балове, сватби, кръщенета и др.
      Възложено е на БАБХ и съответните Инспекции по труда да проверяват съответно заведенията и работодателите, дали се спазват противоепидемичните мерки.
 
 

Новини » - Легловата база в хотелите в Павел баня е заета на 43%
Posted by SB on 2020/7/6 18:25:07 (58 reads )
      Община Павел баня взе участие в конференцията, организирана от Община Стара Загора, в-к “Стандарт” и министерството на икономиката и министерството на труда и социалната политика, която  днес се провежда в Стара Загора.
      В хода на дискусията бе поставен акцент и върху развитието на туризма в региона в условията на пандемичната обстановка. “Легловата база в хотелите на територията на община Павел баня е заета на 43%. Дори има хотели, които достигат почти 60% ползване на легловата си база. Разбира се, при спазване на изискванията и мерките за безопасност в условията на коронавирус”, заяви зам.-кметът Йордана Енева. Тя допълни, че е оптимист за бъдещето на туризма в региона и припомни, че община Павел баня бе една от общините, които се възползваха от социалните мерки, предприети от Правителството. 
      Днешната дискусия се провежда под надслов “Стара Загора срещу кризата” в рамките на националната кампания “Заедно срещу кризата”.
 

Новини » - Започна мащабно асфалтиране на улици в общината
Posted by SB on 2020/7/1 16:20:38 (76 reads )
      От 29.06.2020 г. започна мащабно асфалтиране на улици в населените места на община Павел баня. В гр. Павел баня изцяло ще бъде положен асфалт по ул. „Княз Павел” и ул. „Хаджи Димитър”, а след подмяна на канализацията и водопровода и по ул. „Г. Бенковски”. 
      Предстои асфалтиране на улици и в: с. Габарево, с.Търничени, с. Александрово, с. Манолово, с. Осетеново, с. Скобелево, с. Горно Сахране и др.
 

Новини » - Честит празник, Павел баня!
Posted by SB on 2020/6/29 13:58:20 (69 reads )
      Из най-стария запазен документ за Павел баня – дневникът на първия свещенник отец Сава Иванов: „...1879 год. на 29 юний се основа новото село Павел, наречено на Св. Апостол Павел и на сина Царя Освободителя Великий княз Павел.“
      За мен като кмет на община Павел баня е висока отговорност и голяма чест да съм в услуга на града и на всеки един от Вас. Това е нашият град, който искаме заедно да управляваме като добри стопани! Нека продължим да бъдем достойни синове и дъщери на тези, които преди повече от сто години са положили тук първия камък и са създали град, завещали са ни традиции, които да пазим и почитаме!
      Да бъде!
      Честит празник! 

Новини » - Първи подписан договор с ДФ “Земеделие” за мандата
Posted by SB on 2020/6/29 13:55:27 (68 reads )
       Първият подписан договор с държавен фонд “Земеделие” в мандата на кмета на община Павел баня Иса Бесоолу вече е факт. В петък градоначалникът подписа окончателния анекс за големия воден проект за селата: Скобелево, Асен, Горно Сахране и Долно Сахране. 
     Строителството се изпълнява успешно. Предстои извършване на плащане от ПРСР 2014-2020 г.

Новини » - Община Павел баня ще пръска срещу комари и кърлежи
Posted by SB on 2020/6/26 18:04:47 (66 reads )
      В периода 29.06.2020 - 04.07.2020 г. в общ. Павел баня ще се обработват обществените площи срещу кърлежи и комари. Препаратът срещу кърлежи е "ФОВАЛ", а за повторна обработка срещу кърлежи ще бъде използван препарат "БАНДИТ".
 

Новини » - Кметът Иса Бесоолу награди абитуриенти - отличници
Posted by SB on 2020/6/24 14:33:40 (72 reads )
       Днес кметът на община Павел баня Иса Бесоолу награди с грамота и парична награда за постигнати отлични резултати в обучението си и във връзка със завършване на средно образование Дебора Павлова Миткова – зрелостник в 12 клас на СУ „Хр.Ботев”, гр. Павел баня, и Стефан Руменов Русев – зрелостник в 12 клас на ПГ по РХ, гр. Павел баня. Кметът Бесоолу пожела на зрелостниците здраве, постигнати мечти и попътен вятър.
 

Новини » - Подменят ВиК мрежата в с. Турия
Posted by SB on 2020/6/21 13:04:22 (87 reads )
      Започна подмяната на ВиК мрежата в с. Турия, община Павел баня. Ремонтните дейности се изпълняват по проект “Подмяна на водопроводната мрежа в с. Турия по път ||-56 в границите на с.Турия". 
Община Павел баня е в готовност за асфалтиране на целия път.
 

Новини » -Няма да проучват за метални полезни изкопаеми в павелбанско
Posted by SB on 2020/6/17 18:00:29 (79 reads )
      Търсене и проучване на метални полезни изкопаеми на територията на община Павел баня няма да има, стана ясно по време на среща в Областна администрация – Стара Загора, в която участие взе кметът на Павел баня Иса Бесоолу. Градоначалникът на общината заяви в позицията си, че най-важни са хората и техните интереси. Запазването на поминъка в региона бе една от тезите на кмета Бесоолу да застане на страната на гражданите. Активната му позиция кореспондира изцяло с желанието на жителите на община Павел баня и взетото решение от канадската компания „Дънди Прешъс Метал Челопеч” ЕАД да не подписва договор за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми с Министерство на енергетиката.
      За пореден път Бесоолу декларира, че опазването на живота и здравето на хората, опазването на околната среда, съхраняването и развитието на туризма и земеделието в региона са негов приоритет. 
 
 

Новини » - Новата Царица Роза се срещна с кмета Иса Бесоолу
Posted by SB on 2020/6/15 16:14:36 (87 reads )
Днес в кабинета на кмета Иса Бесоолу се състоя първата официална среща между него, заместник-кметовете, председателя на Общинския съвет и  новоизбраната Царица Роза 2020 на Павел баня Милица Милушева. 
По време на срещата Милица разказа идеите си за различни по характер инициативи, които желае да реализира, докато е представително лице на общината до юни 2021 година. Предложенията на новата Царица Роза бяха радушно посрещнати от кмета Бесоолу и екипа му, който обеща съдействие на най-красивото цвете на Павелбанско.

 


Новини » - Милица Милушева е Царица Роза Павел баня 2020
Posted by SB on 2020/6/13 22:48:04 (85 reads )
Павел баня избра своята Царица Роза 2020 в лицето на Милица Милушева, която получи 2278 гласа или 35,5% от гласувалите. 
Нейните подгласнички са: Данаила Костадинова с 1434 гласа (22,3%) и Радостина Генова с 1128 гласа (17,6%). 
В онлайн избора за Царица Роза 2020 общо събраните гласове са 6420, съобщиха от комисията по обработване на резултатите. 
От името на кмета на община Павел баня Иса Бесоолу новата Царица Роза 2020 Милица Милушева получи личен подарък - златно колие.
 

Новини » - Почистиха Паметника на загиналите във войните
Posted by SB on 2020/6/12 16:18:31 (78 reads )

       Най-старият паметник в Павел баня - този на загиналите във войните жители, днес бе основно почистен. Той е открит през 1917 г. и е по проект на карловеца архитект Иван Лазаров. Паметникът представлява гранитна чешма с корито и мраморна лъвска глава за чучур. В горната му част е монтиран каменен бюст на забрадена жена-майка, която скърби за синовете си. На четирите страни са изброени имената на загиналите. 

<o:p></o:p>


Новини » - Коронясваме Царица Роза 2020 на 13.06. в 20:00 часа
Posted by SB on 2020/6/11 10:19:52 (77 reads )
      Новата Царица Роза на община Павел баня ще бъде коронясана тази събота (13.06.2020 г.) в 20:00 часа на площад “Освобождение” в града лично от кмета Иса Бесоолу. Всички противоепидемични мерки съгласно разпорежданията на министъра на здравеопазването и Националния оперативен щаб ще бъдат спазени. 
Гласуването за Царица на розите стартира днес - 11.06.2020 г., в 10:00 часа и ще продължи до 18:00 часа на 13.06.2020 г. 
Повече информация, можете да видите тук: 
 

Новини » - Започна почистването на р. Тунджа
Posted by SB on 2020/6/10 15:52:10 (81 reads )
      Със средства от общинския бюджет кметът на Павел баня Иса Бесоолу започна почистване на коритото на р. Тунджа в населените места Осетеново, Александрово и Павел баня. Отстраняват се натрупаните отпадъци, както и самораслата растителност – храсти и дървета, във водното течение и по заливаемите брегове.
 

Новини » - Първата регистрирана каруца в Павел баня вече е факт
Posted by SB on 2020/6/9 11:22:22 (71 reads )
      Първият собственик на каруца Иван Кехаяминчев от Павел баня получи свидетелство за регистрация и регистрационен номер за нея лично от кмета на общината Иса Бесоолу. Това стана възможно, след като градоначалникът, съвместно с кметовете на населените места, стартираха процедура по безплатна регистрация на превозните средства с животинска тяга. Целта е да бъдат обхванати всички собственици на каруци. Онези, които все още не са регистрирали превозните си средства с животинска тяга, могат да го направят до края на този месец, когато изтича и срокът за регистрация. 
      Община Павел баня напомня, че собствениците на нерегистрирани каруци ще бъдат глобявани. 
 

Новини » - Безплатна регистрация на каруците в общината
Posted by SB on 2020/6/5 10:09:07 (72 reads )
Община Павел баня, съвместно с кметовете на населени места, стартира процедура по регистрация на каруците на територията на общината. Услугата е безплатна. Целта е да бъдат обхванати всички собственици на пътни превозни средства с животинска тяга.
Собственици на нерегистрирани каруци ще бъдат глобявани.
Срокът за регистрация е 30.06.2020 год.
 

Новини » - Кметът се срещна с институции и бизнес за безработицата
Posted by SB on 2020/6/4 19:17:00 (67 reads )
      Днес кметът Иса Бесоолу се срещна с представители на Дирекция “Бюро по труда” -  Казанлък, и ръководния състав на „България – К“ АД в търсене на решение на проблема с нарасналата безработица през последните месеци в община Павел баня. По време на обсъждането стана ясно, че представителите на бизнеса имат нужда от работна ръка - с и без квалификация, като в същото време им осигуряват транспорт и други социални придобивки. 
      Само преди 4 месеца община Павел баня беше с равнище на безработица значително под средното за страната. В условията на пандемия обаче част от работодателите освободиха своите работници с по-ниска квалификация. “Община Павел баня трябва да бъде посредник на своите граждани за справянето с безработицата и другите негативни последици от COVID 19“, сподели по време на срещата кметът Иса Бесоолу.
 

Новини » - Павелбанци почетоха загиналите за свободата на България
Posted by SB on 2020/6/2 15:26:20 (74 reads )
      Кметът на община Павел баня Иса Бесоолу, екипът му и граждани днес отдадоха почит към революционера и поет Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Градоначалникът поднесе венец и цветя пред паметника на Цанко Митов - Комитата - най-младият четник от Ботевата чета. 
      “Днес сме тук, за да изкажем дълбокото си преклонение пред подвига на Христо Ботев и неговата храбра чета. Наш дълг е да предадем Ботевите завети на бъдните поколения за пример и упование в моменти на трудност и изпитания. Убеден съм, че можем, също като него, с твърдост и последователност, с гордост и плам, да обичаме своето Отечество и да работим за неговото добруване. Нека в мълчание и гордост почетем паметта на Ботев!”, призова кметът Иса Бесоолу. 

Новини » - Първи юни в Павел баня
Posted by SB on 2020/6/1 19:16:02 (86 reads )
      По нетрадиционен начин днес беше отпразнуван 1 юни – Международният ден на детето, в Павел баня. Поздравът на кмета Иса Бесоолу достигна до всяки малчуган в детските градини на общината чрез пакета с подаръци, които днес общинските служители разнесоха. Вместо традиционния празник с музика и театър, днес всяко дете отнесе в дома си пакет с хранителни продукти и лакомства. Честити да са децата ни!
      Да бъдат живи и здрави! 
 

Новини » - Повече камери за видеонаблюдение в Павел баня
Posted by SB on 2020/5/27 18:19:22 (84 reads )
      Кметът Иса Бесоолу преразгледа с изпълнителя сключен договор за видеонаблюдение в град Павел баня. Постигна се споразумение да се намали месечната сума по договора, а броят на камерите за града да бъде увеличен от 13 на 16. С получените икономии от 12 312,00 лева започна изграждане на собствено видеонаблюдение за цялата община. 
      До края на м. юни във всички населени места на община Павел баня ще има изградено видеонаблюдение.
 

Новини » - Нов автомобил се включва в почистването на Павел баня
Posted by SB on 2020/5/24 10:21:29 (73 reads )
      Нов автомобил от днес се включва в дейностите "Сметосъбиране и сметоизвозване" в община Павел баня. Придобивката е в резултат на подписания договор между кмета на общината Иса Бесоолу и ПУДООС. 
      През следващата седмица ще бъдат доставени още 70 нови контейнера.
 

« Предишна[1] 2 3 4 Следваща »
Пътят на отпадъка

Меню

  Евроинтеграция

  Страници на училища и детски градини в общината

  Профил на купувача на СУ "Христо Ботев">

  Профил на купувача на ОУ "Ген. Скобелев" с. Скобелево>

  Профил на купувача на ОУ "В.Левски" с. Г.Сахране>

  Бюджети на училищата>

  Обявления детски градини>


   Партньори