Кметът на община Павел баня Иса Бесоолу бе на работно посещение в Република Турция. Там той се срещна с генералния консул на България в южната ни съседка Ангел Ангелов, който не скри интереса си към Павел баня и подчерта, че има инвеститори в областта на туризма, интересуващи се от общината с целия й потенциал на балнеоложки център. От своя страна градоначалникът заяви, че Павел баня има голям потенциал в развитието на туризма и всеки инвеститор е добре дошъл.

Кметът Бесоолу бе приятелски посрещнат и от домакините от “Кастамону Ентегре Хаят Холдинг” в лицето на главния финансов директор Кемал Сай, изпълнителния директор на завода в Гебзе (Истанбул) и техните екипи.

Турската компания работи на територията на община Павел баня дълги години чрез завода си в село Горно Сахране. Холдингът има заводи и в други точки на света, сред който са: Румъния, Алжир, Босна и Херцеговина, Италия, Русия. “Кастамону Ентегре” реализира консолидиран оборот от 1.3 милиарда долара, което му отрежда в отрасъла 1-во място в Турция, 4-то в Европа и 7-мо в света. Благодарение на опита, иновациите, производствените мощности и 6000 служители,  и реализиран  експорт в повече от 100 страни от Средна Америка до Индия, холдингът  е лидер в сектора и се нарежда на 40 –та позиция от в Турция от общо 500 индустриални дружества.

В рамките на работното посещение кметът на Павел баня Иса Бесоолу припомни ангажимента си да работи с всеки инвеститор, който е отговорен и допринася за икономическия растеж на община Павел баня във всички области, провежда добра социална политика и създава нови работни места.