Започна частичен ремонт на пътя Павел баня – с. Турия

 

От години пътният участък Павел баня  – с. Турия е осеян с дупки, а шофьорите на превозните средства се налага да ги заобикалят с повишено  внимание. Още с встъпването си в длъжност като кмет на Община Павел баня, Иса Бесоолу започна да търси решение на въпроса, въпреки че пътният участък е към Агенция „Пътна инфраструктура“ и тя е институцията, която отговаря за извършването на каквито и да било дейности по него. Неформирането на две правителства само задълбочи проблема с цялостния  ремонт на пътя. По същия начин стои въпроса и с идеята на кмета  да разшири разклона на пътния участък „Гердеме“ – Горно Сахране, където миналата година жена загуби нелепо живота си. Участъкът също е към АПИ.

Въпреки това градоначалникът Бесоолу продължава да  полага усилия да намери възможности по линия на инфраструктурни програми и проекти и на различни институции за цялостното асфалтиране на пътя Павел баня  – Турия и за разширяване  на  разклона „Гердеме“ – Горно Сахране

Единственото решение на този етап е частичното изкърпване на дупките по участъка Павел баня – Турия. За целта кметът на Общината е осигурил нужния асфалт и запълването им започна, още повече че сме в навечерието на предстоящата зима. „Няма да спра да търся варианти за цялостен ремонт на пътя  Павел баня – Турия. Искам да се ремонтира и хората да преминават без притеснения, но това са ми правомощията – правя каквото мога“, коментира ситуацията Иса Бесоолу.

След като е разговарял с директора на ВиК – Стара Загора и благодарение на добрия диалог, изграден помежду им, кметът съобщи, че дружеството ще извърши частично асфалтиране в самото село – по улицата на подменения вече главен водопровод. „Благодаря на ръководството на  ВиК – Стара Загора за съвместната работа“, заяви кметът на Павел баня.