ЧЕСТИТ 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!
Мисията на всеки един учител, просветител, книжовник и културен деец е изключително трудна и отговорна, защото тя е да помага, да възпитава, да образова и да поддържа българския дух жив през годините.
Това са хората, които предават от поколение на поколение знанието, четмото и писмото. Те съхраняват богатството на книжнината и духовността, за да ги предадат на нашите деца. Делото им е съизмеримо и значимо с това на просветители като: Светите братя Кирил и Методий, Паисий Хилендарски и Софроний Врачански, Петър Берон, Найден Геров, Васил Априлов и многото други учители на българския народ през вековете.
Днес да си учител, да работиш с деца, независимо от тяхната възраст, е изключително голямо предизвикателство. Поздравявам Ви, уважаеми учители, просветители и културни дейци, че се справяте успешно, че не се отказвате, колкото и да е трудно!
Поздравявам Ви, че в морето от предизвикателства успявате да съхраните себе си и да гледате напред!
Пожелавам Ви търпение и сила по нелекия път на учителството!
Винаги съм ценил високо учителската професия и хората, които са избрали да я упражняват. Като кмет на Община Павел баня гарантирам, че винаги може да се разчита на мен и екипа ми в името на децата на нашата община.
Уважаеми учители, ученици, граждани, приятели,
Бъдете здрави и целеустремени! Пожелавам Ви успех и благоденствие!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! ЧЕСТИТ 24 МАЙ!