ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Уважаеми жители и гости на Община Павел баня,

Скъпи павелбанци,

Приемете моите най-искрени поздравления по случай празника на Съединението – 6-ти септември!

В историята тази паметна дата остава една от най-значимите, носеща собствен заряд във всяко българско сърце. Ден, напомнящ

за силата и вярата на българския народ, пример за достойнство и жертвоготовност.

Днес отдаваме почит към героите, но отговорността, която са ни завещали те е не по-малка от тяхното дело. Пазителите трябва да сме всички ние, всеки един от нас.

По пътя към европейското бъдеще на страната ни, по който поехме отдавна, днес отново трябва да намерим воля за обединение. Няма силна държава без обединени, но и отговорни хора, устремени в желанието си за успеха и добруването на страната си. Затова нека бъдем достойни граждани на своето време! Граждани, които помнят заветите на предците си, които помнят делото на героите в историята си.

Нека днес славната история и богатото културно-историческо наследство ни дават самочувствието и чувството на осъзната гордост.

6-ти септември е ден на национална гордост. Дата-победа на несломимия дух и единение. Нека бъдат такива в мислите, но и чрез делата ни!

Нека духът на Съединението ни обедини и днес, когато имаме голяма нужда от това! Нека не забравяме, че “Съединението прави силата!”

Нека днес отправим поглед напред към бъдещето с мисълта да сме по-добри, да сме по-отговорни и единни, за да постигаме добруването на страната си, на нашата община, на нашите близки.

 

Честит празник на всички!

Честит 6-ти септември!

 

С уважение,

Иса Бесоолу

Кмет на община Павел баня