Приемна в защита на потребителите „гостува” в Павел баня

 

Експерти на Европейски потребителски център, който функционира към Комисията за защита на потребителите, ще отворят еднодневнa приемнa в гр. Павел баня на 29 юли 2021 (четвъртък) за времето от 16,30 ч. до 18:30 ч. на централен площад „Освобождение“ /срещу Търговски център/.

 

„Подобни инициативи ни помагат да опознаем по-добре проблемите, с които се сблъскват потребителите в различните региони на страната, а това означава и да можем да помагаме по-добре на хората, които имат необходимост от нашата защита“, казва председателят на Комисия за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

“Гостуването” на информационния щанд се реализира по идея на омбудсмана на Казанлък Гинка Щерева. Целта е гражданите и гостите на Павел баня не само да получат информация за правата си, когато пътуват зад граница или пазаруват от търговец в друга държава от Европейския съюз, но и, при необходимост, да подадат своята жалба. Експертите на Европейския потребителски център могат да помогнат при проблеми със закъснели или отменени полети, при забавени или непристигнали онлайн поръчки, както и с информация и съвети как да не се стигне до подобни затруднения.