Павел баня избра своите Цар и Царица
Тази вечер в Павел баня се състоя изборът на Царица Роза и Цар на минералната вода – 2022 г. Най-голям брой гласове в онлайн гласуването 1641 гласа събра Ивелина Тотева от село Турия и тя е тазгодишната Царица Роза. Нейни подгласнички са: Кристина Димитрова от град Павел баня с 614 гласа и Симона Славова от село Долно Сахране с 581 гласа.
За Цар на минералната вода бе избран Валери Димитров от село Долно Сахране, който получи най-голяма подкрепа от гласувалите – 599 гласа.
От името на кмета Иса Бесоолу Царица Роза получи златно колие, а Царят на минералната вода – златна гривна. За всички участници – момичета и момчета, градоначалникът осигури и ваучери за облекло и козметика на стойност от по 150 лв. Царят, царицата и останалите кандидати в конкурса получиха и подаръчни комплекти от „България-Текс”- гр. Казанлък, козметични комплекти от „Академия Матрикс България” и от ЕТ “Дамаскина”, цветя от “Агропродукт” ЕООД.
Гримът на дамите – участнички бе дело на Естетично студио “Мон Чери” – гр. Казанлък.
Царят и Царицата получиха също така и мобилни телефони, осигурени от мобилния оператор „Виваком”.
„Да ни е честита новата Царица Роза! Да ни е честит новият Цар на минералната вода! От днес нататък, в продължение на една година, те ще имат нелеката задача и отговорността да са посланици на доброто, красотата и традициите на Павел баня. На тях се пада честта да ни представят по различни краища на страната и в чужбина. На Царя и Царицата и на всички участници пожелавам попътен вятър и късмет във всяко начинание оттук насетне. Благодаря им за смелостта да застанат тук пред нас в надпреварата за Царица Роза и Цар на минералната вода. Най-искрени благодарности отправям и към нашите спонсори, които всяка година показват, че заедно можем да постигнем повече. Благодарение на тях, на Община Павел баня и на всички работещи по организацията на инициативите тези празници са фак и са по-мащабни от предишните”, заяви кметът Иса Бесоолу, който тържествено короняса новата Царица Роза и тазгодишният Цар на минералната вода.
Надпреварата за избор на Царица бе между 12 претендентки за короната, а при мъжете – между 11 кандидати. За всички тях се гласуваше в официалната страница на Община Павел баня в Интернет от 00:00 часа на 03.06. до 22:00 часа на 09.06.2022 г., когато се проведе и самия избор. За първи път тази година в Павел баня се избира и Царица Роза и Цар на минералната вода в един и същи ден и при равни условия.
Водещ на тазвечерното събитие бе Руслан Мъйнов, който същевременно представи и част от репертоара си. Между кръговете в конкурса публиката се наслади и на изпълнението на народният певец Николай Славеев и талантите от балетна школа „Па Де Кре” – Стара Загора, и “Киара Н”- Казанлък. И тази година хореографията на Избора на Цар и Царица бе дело на творческия екип на ФА „Детелини” – гр. Павел баня.
Празникът продължава и в следващите дни със среща на кмета с досегашните царици на розата и царе на минералната вода и концерти на ФА „Детелини” и сестри Диневи.
На 11.06.2022 г. в 16:00 часа е детското шоу „С аромат на рози”, а от 18:00 часа – кулинарното изложение на традиционни ястия, занаяти и обичаи „Селски дворове”, в което участват представители от всички села в общината. В 20:00 часа ще започне карнавалното шествие, водено от Царя и Царицата, а от 21:00 часа рок бандата „БТР” ще съберат на площада малки и големи от близо и далеч на голям концерт. С празничната заря след това ще завърши тазгодишният Празник на розата и минералната вода в Павел баня.
….
Спонсори на Празника на розата и минералната вода в Павел баня’2022 са:
“ КАСТАМОНУ БЪЛГАРИЯ“ АД
“БЪЛГАРИЯ-ТЕКС“ АД
“ СИТИГАЗ БЪЛГАРИЯ“ ЕАД
“ЖЕНИКО“ ООД
“РОБЕРТЕТ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД
“ЕНЬО БОНЧЕВ ПРОДАКШЪН“ ООД
ВЕЛИН АЛИКАНОВ
“БРИГАДА“ ЕООД
“АГРО-ПРОДУКТ“ ЕООД
ЕТ “СЛАВКОМЕРС- СТОИЛ ЗЛАТКОВ“
ЕТ „ЧЕТИРИ СЕЗОНА”
„РАЙЧЕВ И СИН” ЕООД
МЕХМЕД БЕСООЛУ – „ТЕРА – 04”
„САКИС” ЕООД
ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ ДПС – ПАВЕЛ БАНЯ
„ИВРА – 2009” ООД
„БУЛАТТАРС ПРОДАКШЪН КОМПАНИ” ООД
ВИВАКОМ
„АКАДЕМИЯ МАТРИКС БЪЛГАРИЯ”
„АРАЙС” ЕООД
МАРКО СЪБЧЕВ
Естетично студио “МОН ЧЕРИ” – град Казанлък