Казанлъчанинът Петър Марчев е носител на наградата „Стефан Фурнаджиев“ за 2021 г.

 

Тазгодишният носител на голямата награда в литературния конкурс, организиран от Община Павел баня, на името на големия поет Стефан Фурнаджиев е Петър Марчев от Казанлък. Писателят е отличен за цялостно творчество от специално назначената за конкурса със заповед на кмета Иса Бесоолу комисия. Неин председател бе Свилен Белчев – секретар на НЧ „Напред – 1903г.“ – гр. Павел баня, а членове: Мария Куцарова – уредник на „Джананова къща“ – село Габарево, и Ганка Несторова – читалищен настоятел на НЧ „Обнова“ – село Габарево.

Наградата, която казанлъшкият писател Петър Марчев ще получи, е парична в размер на 1000 лева и се осигурява от бюджета на Община Павел баня.

Комисията отличи и победител в съпътстващия конкурса „Стефан Фурнаджиев“ литературен конкурс за поезия и проза на Община Павел баня. Това е Станимир Стефанов Станчев – учител по Български език и литература в село Горно Сахране за есето му „Учител ли си, значи си светец, оставил диря в сърцата“. Той ще получи парична награда в размер на 200 лева, осигурена от общинския бюджет на Павел баня.

Церемонията по награждаването на победителите в конкурса ще се състои на 25 ноември от 15:00 часа в Джананова къща – село Габарево.

Кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу благодари на всички участници в двата конкурса, както и на комисията за обективната работа.