Детските градини в павелбанско вече са с нов облик 

 

Приключиха ремонтните дейности, които кметът на Павел баня Иса Бесоолу предприе в детските градини в селата Скобелево и Търничени. И в двете детски заведения децата вече играят и спят в обновени помещения и ползват нов санитарен възел. Средствата за ремонтите са отделени от общинския бюджет.

Преди две години в детската градина в село Скобелево бе изграден скатен покрив. Ремонтиран бе покривът и на тази в село Търничени. Така детските заведения са с изцяло обновени помещения и сгради. 

“За 5 години успяхме да обновим всички детски градини в общината. В допълнение, по ПУДООС обновихме дворните им пространства, за да могат децата да играят на воля. Остана да направим ремонт само на детската градина в село Габарево, като него го планираме за през 2025 г.”, заяви кметът Иса Бесоолу, за който, още при встъпване в длъжност през 2019 г., приоритет е образователната инфраструктура. 

На територията на община Павел баня има 9 детски градини и 3 ясли. 

Днес кметът посети и яслата в града, където преди дни бяха подменени детските уреди за игра в двора й. Средствата за обновяването бяха отделени от общинския бюджет по предложение на Бесоолу.