Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги

Проекти на норм. актове

Вътрешни норм. документи

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

 
Новини » - Поклон пред Апостола на свободата
Posted by SB on 2020/2/19 17:34:58 (24 reads )
       Кметът на Павел баня Иса Бесоолу и заместникът му Шендоан Халит почетоха годишнината на гибелта на Апостола на свободата. Те се поклониха пред паметника на Васил Левски в град Карлово по време на възпоменателната церемония по повод 147-мата годишнина. 
      В родния град на Левски - Карлово, стотици хора се стекоха на паметника на Апостола. В църквата "Света Богородица", където Левски е бил ръкоположен за дякон, бе отслужена панихида. 
 

Новини » - Стартира изпълнението на мащабния “воден” проект на община
Posted by SB on 2020/2/18 13:54:53 (40 reads )
      Кметът на Павел баня Иса Бесоолу откри днес в с. Долно Сахране изпълнението на най-големия „воден“ проект в общината – „Реконструкция на водопроводната мрежа в с. Горно Сахране и с. Долно Сахране”,  на стойност 6 064 465 лева. Така в село Долно Сахране изцяло ще се подмени близо 90-годишната водопроводна мрежа, чиято дължина е 14 800 метра. Това е и населеното място в община Павел баня с най-тежки аварии. След приключване на проекта категорично ще се подобри качеството на питейната вода в целия източен район на община Павел баня, както и ще бъдат сведени до минимум загубите и. 
.
.

Новини » - Откриха обновена детска градина в с. Горно Сахране
Posted by SB on 2020/2/18 8:55:49 (42 reads )
      Обновеният първи етаж на детска градина “Детелина” в с. Горно Сахране посрещна днес децата от първа група. Лентата прерязаха кметът на Павел баня Иса Бесоолу и прокуристът на "Кастамону България" АД Чаатай Пийадеджи. Фирмата е дарила 20 000 лв. за реконструиране на помещенията и закупуването на напълно ново обзавеждане. 
      “С разбрани хора лесно се работи. Бизнесът помага не малко на общината, за което съм им благодарен. Г-н Пийадеджи обеща поверенето му дружество да помогне за ремонта и на останалата част от детската градина, което за нас означава много”, заяви кметът Бесоолу. 
      На днешното откриване присъстваха много гости от община Павел баня, но най-щастливи бяха децата от детската градина в с. Горно Сахране, които за пръв път влязоха в обновените стаи. 
..
.
.
 

Новини » - Павел баня с първо участие в Международна турист. борса
Posted by SB on 2020/2/14 9:07:21 (69 reads )
       За пръв път община Павел баня взе участие в Международната туристическа борса “Ваканция Holiday & Spa Expo”, като представи балнео и спа туризма си, традиционните празници на своята територия и розопроизводството. Кметът на общината Иса Бесоолу разговоря с министъра на туризма Николина Ангелкова във връзка с развитието на туризма в общината и по покана на градоначалника министърът обеща да посети Павел баня. 
      За откриването на туристическата борса и представянето на общината, освен кмета, присъстваха неговите заместници, главният архитект и председателят на Общинския съвет. 
      Още в първия ден интересът към щанда на Общината беше много голям. От ръководството на община Павел баня бяха категорични, че ще продължат да работят в посока за развитието на туризма в региона. 
      В рамките на Борсата кметът Бесоолу посети и два щанда на фирми от павелбанско - комплекс “Дамасцена” и балнеохотел “Севтополис”.
      В тазгодишното издание на туристическата борса посетителите можеха да разгледат щандовете на над 360 участници от 20 държави - общини, курортни комплекси, национални туристически организации, туристически фирми, хотелиери, авиокомпании и др. За първи път във „Ваканция и СПА Експо“ участват представители на туристическия сектор от Босна и Херцеговина, Кения и Франция.
 
14.02.2020 г. 
..

Новини » - Павелбанци доволни от политиката на кмета за чистoтата
Posted by SB on 2020/2/6 9:03:35 (145 reads )
 
       В днешния си приемен ден кметът на община Павел баня Иса Бесоолу получи поздравления от граждани за видимата промяна по отношение на чистотата и сметосъбирането в града. “Имаме още много работа”, заяви Бесоолу и допълни, че предстои почистването на териториите извън населените места. “Без Вас гражданите няма да можем да се справим с опазване на околната среда. Все пак процесът е двустранен. Колкото повече пазим, толкова по-малко ще се налага да почистваме природата”, каза още кметът Иса Бесоолу.
.
 

Новини » - Среща между кметовете на Павел баня и Казанлък
Posted by SB on 2020/2/5 8:54:41 (145 reads )
      Кметът на община Павел баня Иса Бесоолу взе участие в среща относно търсене на разширени възможности за подкрепа на МБАЛ “Д-р Христо Стамболски“ - гр. Казанлък. Поканата му бе отправена от градоначалника на Казанлък Галина Стоянова, чиято идея е анонсирането на поредица от разговори с управляващите и останалите общини, които биват обслужвани от казанлъшката болница, в намиране на по-широка финансова подкрепа за запазване на високото ниво на грижи, специалисти и оборудване в МБАЛ.
      „Разбира се, че ще помогнем на болницата!“, увери кметът на Павел баня Иса Бесоолу и предложи провеждането и на други срещи, след когато бъде приет общинският бюджет, за да се разгледат по-конкретно възможностите за финансова помощ.
      Участие в срещата взеха и заместник-кметовете на Павел баня Йорданка Енева и на Казанлък Ахмед Мехмед.
      Д-р Кети Маналова – директор на МБАЛ “Д-р Христо Стамболски“, която също бе на разговорите, запозна участниците с възможностите на лечебното заведение и неговото финансово състояние, както и с най-важните проблеми за решаване. „Казанлъшката болница стои доста устойчиво сред общинските болници на здравния пазар в страната, с добри специалисти.“, отбеляза д-р Маналова. Тя подчерта сравнително стабилната роля на болницата в региона, но отбеляза, че необходимостта от запазване на нивото и постоянната потребност от модернизация са от изключително значение за здравето на всички, живеещи в региона.
      МБАЛ “Д-р Христо Стамболски“ посреща годишно повече от 11 000 жители на 5 общини: Казанлък, Павел Баня, Мъглиж, Гурково и Николаево. През 2019 г. 6 800 жители на община Казанлък са преминали през лечебното заведение. От Павел Баня техният брой е 1100.  
 
.

Новини » - Кметът Бесоолу и митрополитът посетиха “потопената” църква
Posted by SB on 2020/1/30 16:52:51 (208 reads )
Кметът Бесоолу и Старозагорският митрополит посетиха “потопената” църква 
 
 
Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан посети днес павелбанското село Виден. Владиката бе придружен от кмета на община Павел баня Иса Бесоолу, епархийския съветник Георги Йорданов, протосингела на Старозагорска митрополия архимандрит Богослов, архиерейския наместник на град Казанлък свещеноиконом Петко Мотев и свещенослужители. Всички те се обединиха зад идеята да работят за възстановяването на „Потопената църква“ – „Св. Атанасий“ на яз. „Копринка“. 
На 9 май в нея ще бъде отслужен молебен, а ден по-късно, на 10 май, ще бъде осветен новопостроеният храм „Св. Атанасий“.
В края на посещението си митрополит Киприан се срещна с жителите на село Виден, за които бе осветен курбан за здраве. 
Някога в центъра на село Виден е била най-красивата църква в района – „Св. Атанасий“, построена между 1851-1854 г., известна с най-кристалния камбанен звън. Казват, че удивителната й акустика можела да се мери с тази на Миланската скала, а тайната била в един строителен трик. Майсторите зазидали в дуварите празни глинени гърнета по сложна схема, така че кухините перфектно да отразяват църковните песнопения. Църквата си имала и балкон. В празничнни дни там се разполагал хорът. В средата на миналия век в България се развихря ударно строителство на язовири и ВЕЦ-ове. В изграждането на язовир “Копринка“ се включват бригадири от цяла България. През 60-те години на миналия век каптираните от р. Тунджа водни маси заливат района и хората са изселени. Години по-късно, с дарения на местното население, светата обител е възстановена. Днес насред голото поле могат да се видят само останките й и основите от стари зидове.
. 

Новини » - Грипна ваканция от утре за училищата в Павел баня
Posted by SB on 2020/1/29 13:56:35 (201 reads )
       От 30.01. до 07.02.2020 г. се прекратяват учебните занятия на територията на община Павел баня, както и в останалите общини в област Стара Загора, заради обявената от утре грипната епидемия. През последните две седмици заболеваемостта в двете училища в Павел баня е над 30%.
      Епидемията е обявената въз основа на продължаващото интензивно увеличаване на заболелите от грип и остри респираторни заболявания през последните дни и запазващата се тенденция за достигане на епидемични стойности, както и доказаните положителни проби на грипни щамове от лица с вирусни инфекции. Това информират от РЗИ – Стара Загора. Засегнати са възрастовите групи до 63 години.

Новини » - Общината предоставя "Обществена трапезария" по проект
Posted by SB on 2020/1/29 12:08:28 (194 reads )
                         
ИНФОРМАЦИЯ
 
      На 20.12.2019г. е подписан Договор №РД04-333/20.12.2019г. за изпълнение от Община Павел баня на проект за предоставяне на социалната услуга „Обществена трапезария”, който е сключен от Изпълнителния директор на Фонд „Социална закрила” гр. София и кмета на Община Павел баня. Договорът е в сила от  02.01.2020г. и е със срок до 31.12.2020г.
Стойността му е 25 375,00 лв. и включва предоставяне на обяд   - супа, основно ястие , поне един път в седмицата десерт и хляб на 35 бенефициенти за 250 работни  дни.
      Потребители на социалната услуга „Обществена трапезария“ са лица отговарящи на следните критерии:
- Лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от ППЗСП;
- Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях,
- Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии / за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност /;
- Скитащи и бездомни деца и лица
      Комисия определена със Заповед РД-10-1 от 02.01.2020г. на Кмета на община Павел баня, извърши оценка и подбор на потребителите на услугата. В нея е включен представител от отдел ИОХУСУ на Дирекция „СП“ гр.Казанлък.
      Ежедневно в рамките на работните дни в Домашен социален патронаж гр.Павел баня се приготвя топлия обяд. Менюто е съобразено с критериите и стандартите за хранене, съгласно изискванията на Закона за здравето и нормативните актове по прилагането му.
      На трудноподвижните и лежащо- болни потребители и тези живеещи извън гр.Павел баня, храната се доставя по домовете.
За  информация  телефон 04361 34 82 или на адрес: гр.Павел баня ул. „Христо Ботев“ №8 , Общинска служба за социални услуги.
Молби за социалната услуга „Обществена трапезария“ се приемат в офиса на Домашен социален патронаж – втори етаж.
Проектът се финансира от Фонд „Социална закрила“ към МТСП гр.София.
 
Информацията е изготвена от:
Ръководител на „Дейност ОССУ“
Соня Узунова

Новини » - Бюджетът с акцент върху образованието и инфраструктурата
Posted by SB on 2020/1/29 11:07:17 (198 reads )
Бюджетът на община Павел баня с акцент върху образованието и инфраструктурата
 
Проектът на бюджет 2020 на община Павел баня акцентира върху образователната сфера и одобряване на инфраструктурата. Увеличение на средствата е заложено и в социалната сфера и здравеопазването. С над 800 000 лв. се завишават средствата в образованието – от 5 549 400 лв. на 6 410 811 лв. В проектобюджета кметът Иса Бесоолу предлага на Общинския съвет увеличение на заплатите на работещите в образователната сфера – със 17%, както и на: общинска администрация – с 10%, кметовете на кметства – с 10%, и в областта на здравеопазването – с 10%, като заплатите на медицинските сестри ще станат близо 900 лв. Съгласно новия проект на бюджет 2020 ще се увеличи стандартът на дете в детска ясла, детска кухня, настанените възрастни в домове за стари хора, дневните центрове за стари хора.
„Отделяме немалка част от собствените приходи за дейности със значителен социален ефект. Хората са най-важни! Човешкият фактор е приоритетен за нас!”, коментира кметът Иса Бесоолу, който е заложил в бюджета и увеличаване на субсидията за пенсионерските клубове и стандартът за персонал в училищата.
Одобрените допълнителни средства за читалищата за 2020 г. стават 26 416 лв., като със средства от общинския бюджет ще бъде подпомогнат и хор „Тодор Мазаров”.
Кметът предвижда и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на две учебни заведения. Това са училищата в с. Скобелево и с. Долно Сахране.
Инвестиционната програма също бележи ръст и то с 30% спрямо 2019 г. От общо 2 823 519 лв. 724 121 лв. по ПМС се предвижда да покрият разходите за изграждане на подпорна стена на реката в с. Турия, 549 800 лв. – за водопроводи и асфалтиране. Останалите средства са от целевата капиталова субсидия и от местни приходи. Инвестиционната програма за 2020г. включва обекти, както от гр. Павел баня, така и селата в общината. Стремежът е да се реализират най-приоритетните обекти във всяко населено място. Община Павел баня продължава и през 2020 г. приоритетно да изгражда и ремонтира пътната инфраструктура.
Проектът на бюджет 2020 акцентира и върху подобряване инфраструктурата в община Павел баня. Сред населените места, в които предстоят ремонтни дейности на пътната настилка, са: Манолово, Габарево, Горно Сахране, Павел баня.
С близо 8 000 лв. се увеличават средствата и за зимно почистване. Така от 48 000 лв. през 2019 г. в настоящата 2020 г. стават 55 900 лв. Ще бъде доставена и нова машина за сметосъбиране и контейнери за смет по програма ПУДООС. Те ще обезпечат необходимостта на цялата община.
 
29.01.2020 г.
 

Новини » - Нов училищен автобус за Павел баня
Posted by SB on 2020/1/29 10:42:50 (190 reads )
      С нов училищен автобус се сдоби община Павел баня. Кметът Иса Бесоолу прие безвъзмездното му предоставяне от Министерство на образованието. Новият училищен автобус е с 32 места. Той ще превозва учениците от с. Долно Сахране и с. Турия до средищното училище в гр. Павел баня.
.

Новини » - Кметът Бесоолу на представяне на „Дамасцена-...” в Турция
Posted by SB on 2020/1/28 15:19:47 (206 reads )
      Кметът Бесоолу на представяне на филма „Дамасцена – Преходът” в Турция
Кметът на община Павал баня Иса Бесоолу присъства на представянето на филма "Дамасцена - Преходът" в гр. Истанбул, Турция. Посещението даде възможност на общината за пореден път да представи поминъка си – розопроизводството, през призмата на филмовата продукция. Събитието бе уважено и от много българи, живеещи в южната ни съседка. Присъства и посланикът на РБългария Надежда Нейнски, както и бившият турски премиер Месут Йълмаз. Филмът бе представен и в гр. Бурса.
      Историята на продукцията следва живота на младо момче, започнал в Розовата долина, което в наши дни – вече възрастен мъж, се бори да сбъдне мечтата си. Режисьор на филма е Тодор Анастасов, а сценаристи са Мария Лалева и Християн Ночев. В „Дамасцена – Преходът” участват актьорите: Веселин Плачков, Неда Спасова, Любен Чаталов, Димитър Баненкин и др.  
.  

Новини » - Иса Бесоолу на чай в Дома за стари хора в с. Търничени
Posted by SB on 2020/1/28 15:10:54 (177 reads )
Кметът на Павел баня Иса Бесоолу покани на чаша чай възрастните хора от Дом за стари хора в с. Търничене. Преди това той се запозна с условията на живот в дома, чийто годишен бюджет е в размер на 135 525 лева. Предстои в настоящата 2020 година да бъде изградено видеонаблюдение, да се подмени бойлер и монтират слънчеви колектори на стойност 14 000 лева.
.
 

Новини » - Павел баня участва на международна туристическа борса
Posted by SB on 2020/1/24 8:50:58 (213 reads )
Община Павел баня заявява за първи път участието си в Международна туристическа борса „Ваканция и Спа Експо2020 г.“ от 13-15.02.2020г. в град София
На изложението ще бъдат представени характерните за Павел баня:
1/Балнеолечение и Спа;
2/Маскарадни кукерски фестивали – „Старци в Турия“ и в другите населени места;
3/Празник на розата и минералната вода 2020г.
 
В тази връзка Община Павел баня отправя призив към всички Хотелиери,Розопроизводители и Бизнеса, при желание да бъдат представени на Международното изложение, да предоставят рекламни материали и други в канцеларията на Кмета до 07.02.2020 г.

Новини » - ВАЖНО! Всe още има нерегистрирани хотелиери в ЕСТИ
Posted by SB on 2019/11/14 12:38:25 (968 reads )
С писмо № Т-08-00-656 от 06.11.2019 година на Министъра на туризма, Кметът на община Павел баня е уведомен, че не всички лица, извършващи дейност в места за настаняване на територията на община Павел баня за изпълнили задължението си да се регистрират в Единната система за туристическа информация /ЕСТИ/ и да подават данни в системата съгласно чл. 116, ал. 5 и ал.6 от Закона за туризма.
Всички хотелиери и лица, предоставящи настаняване в стаи за гости; къщи за гости или апартаменти трябва до 25.11.2019 година да се регистрират в ЕСТИ и да водят регистър на настанените туристи.
След изтичане на този срок община Павел баня ще упражни законовите си правомощия по чл. 179, ал.1, т.3 и чл. 137, ал.1, т. 10 от Закона за туризма – прекратяване на издадените категоризации.

Новини » - Ново кухненско оборудване за Домашен социален патронаж
Posted by SB on 2019/10/30 10:09:52 (1145 reads )
На 29.05.2019г. е подписан Договор №РД04-33/29.05.2019г. за изпълнение от Община Павел баня на проект „Подобряване материалната база на социалната услуга ДСП в Община Павел баня чрез закупуване на оборудване за кухните на патронажа”, който е сключен от Изпълнителния директор на Фонд „Социална закрила” гр. София и кмета на Община Павел баня. Договорът е в сила от 01.07.2019г. и е със срок до 30.10.2019г.
 
Стойността му е 29976,96 лв. с ДДС лв., като Фонд „Социална закрила“ предоставя сумата от 26976,26 лв с ДДС, а община Павел баня съфинансира 10% от сумата, а именно 2997,70 лв. с ДДС.
 
Проектът ще допринесе за постигане на общите цели и приоритети на Фонд „Социална закрила“, свързани със социалното включване и подобряване качеството на живот на целеви групи в неравностойно положение, тъй като има за цел повишаване качеството на услугата Домашен социален патронаж. Социалната насоченост на проекта е свързана с широка целева група от възрастни хора и хора с увреждания.
 
 Основната цел на проекта е подобряване на материалната база за приготвяне на храна за уязвими лица и повишаване качеството на социалната услуга Домашен социален патронаж в гр.Павел баня и село Габарево чрез модернизиране на кухненското оборудване и обзавеждане.
 
Проектът се финансира от Фонд „Социална закрила“ към МТСП гр.София.
 
 
 
Информацията е изготвена от:
 
Ръководител на „Дейност ОССУ“
 
Соня Узунова

Новини » - Откриха строителната площадка за водопроводи в селата
Posted by SB on 2019/8/21 15:43:22 (2041 reads )
Днес в село Асен кметът на община Павел баня Станимир Радевски в присъствието на кметовете на с. Скобелево, с. Асен, с. Горно Сахране и с. Долно Сахране, както и на управителя на ВИК ЕООД Стара Загора инж. Румен Райков, откри строителна площадка на дългоочаквания „воден“ проект „Реконструкция на водопроводната мрежа на селата Скобелево, Асен, Горно Сахране и Долно Сахране в общ. Павел баня, обл. Стара Загора“, съгласно Договор № 24/07/2/0/00008 от 19.10.2018 г. , сключен между Община Павел баня и Държавен фонд Земеделие, за безвъзмездна финансова помощ по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малки по мащаби инфраструктура”, мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони” на Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 година.
Проектът е на стойност 5 535 618,13лева без ДДС.
Инвестиционният проект е изготвен през 2016г., проектното предложение е подадено в ДФЗемеделие още на 02.09.2016г., договорът с ДФ“Земеделие„ е сключен на 19.10.2019г.
Общо ще бъде подменен водопровод с дължина 28 271,12л.м.
В с. Скобелево ще се подменя 441,57л.м. водопровод, в с. Асен - 1206,51л.м., в с.Горно Сахране- 11 822,29л.м. и в с.Долно Сахране – 14 800,74л.м. подмененият водопровод ще бъде в помощ на жителите на 4 села в община Павел баня – 23% от населението на общината или 4055жители.
 
 
Община Павел баня
21.август 2019г.

Новини » - Автобусите вече ще спират и на "Кауфланд"!
Posted by SB on 2019/8/1 14:44:44 (2240 reads )
След инициализирана подписка на жители от община Павел баня, Ви информираме, че от 05.08.2019 г. автобусите движещи се по общинска и областна транспортни схеми с квота община Павел баня ще имат нова спирка СП "Кауфланд". Променя се и началния час на тръгване от с. Турия на 19:00 ч, през Павел баня в 19:10ч. за гр. Казанлък.

Новини » - Водопровод за над 5 милиона в селата от община Павел баня
Posted by SB on 2018/10/19 17:00:00 (6844 reads )
Договор за 5 535 618 лева /без ДДС/ подписа днес /19.10.2018г./ кмета на община Павел баня Станимир Радевски с Държавен фонд „Земеделие” за РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ВОДОПРОВОДНА МРЕЖА /28.40502 км/, обхващаща селата Горно Сахране и Долно Сахране – изцяло и Асен и Скобелево – частично.  Проекта е по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура”.
Предстои обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнител.
Според договора срока за извършване на инвестицията е 36 месеца.
 
Т.Начева

Пътят на отпадъка

Меню

  Евроинтеграция

  Страници на училища и детски градини в общината

  Профил на купувача на СУ "Христо Ботев">

  Профил на купувача на ОУ "Ген. Скобелев" с. Скобелево>

  Профил на купувача на ОУ "В.Левски" с. Г.Сахране>

  Бюджети на училищата>

  Обявления детски градини>


   Партньори