Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Купа Павел баня бе връчена на победителите колоездачи
Posted by SB on 2011/4/11 10:56:10 (2274 reads )

- Купа Павел баня бе връчена на победителите колоездачи

                Във ветровития 10-ти април, ден преди да стартира отново училищната офанзива, Павел баня бе домакин на колоездачно състезание.
                Община Павел баня и Българският колоездачен съюз бяха организатори на спортното мероприятие, а голямата награда тази година бе купа „Павел баня”, която връчи лично кметът на общината Станимир Радевски.
                Точно в 10.30 часа на площад „Освобождение” в града бе даден стартът на надпреварата, която протече по строго фиксиран критериум на участниците- момчета, юноши- младша възраст и юноши- старша възраст.
                „Маршрутът е доста техничен и само най- способните състезатели ще съумеят да го овладеят”- сподели с публиката коментаторът Васил Дянков. Стартът и финалът на трасето бяха пред сградата на общинска администрация, а неговото продължение преминаваше през целия идеален център и част от парковата зона, като се редуваха отсечки с асфалтирана и плочна настилка, заедно с по- специфичните условия, които предлагаше паркът, поради влажното и мокро време.
                По-рано преди състезанието спортно-техническите ръководители, съдии и треньори на участващите отбори се споразумяха групите с голям брой колоездачи да бъдат разделени в отделни етапи за всяка, с оглед предотвратяване на инцидентни произшествия, които, Слава Богу, нямаше.
                „Със днешното състезание за купа „Павел баня” се открива официалният сезон по колоездене”- допълни още Дянков и посочи качествата, които е необходимо да притежава всеки един млад състезател, а именно отговорност, дисциплинираност, старание, нюх за работа в екип и спортсменски дух.
                Мероприятието протече с много добро настроение на зрителите, които не спираха да подкрепят своите фаворити, а те дадоха от своя страна всичко от себе си. След близо три часа емоции, дойде и време за официалната церемония по награждаването. Кметът на община Павел баня Станимир Радевски, който е бивш национален състезател и треньор на националния отбор по колоездене, връчи много от статуетките, сред които безспорно най- желана бе купата на „Павел баня”.
                Местни бизнесмени и спонсори също присъдиха премии на отделни състезатели, които показаха организираност и подготвеност в надпреварата.
                Подобен спортен форум за пръв път даде среща на млади колоездачни надежди на България на територията на гр. Павел баня, но обещава с времето да се превърне в една от установените традиции в културния календар на региона.
 
Румен Скрински