Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Откриха библиотечно-информационен център
Posted by SB on 2011/2/2 11:48:20 (2653 reads )

- Откриха библиотечно-информационен център

ИНТЕРАКТИВЕН БИЛИОТЕЧНО- ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР В ПАВЕЛ БАНЯ
 
От известно време Община Павел баня и читалище „Напред- 1903”, гр. Павел баня разработват проект по програма „Глоб@лни библиотеки- България”, който има за цел да предостави новаторство в използването на библиотечните пособия и по нов, интерактивен начин да привлече повече жители и гости в едно позабравено напоследък заради интернет възможностите място- библиотеката.
Днес бе официалното откриване на библиотечно- информационния център, намиращ се в сградата на читалище „Напред-1903”, гр. Павел баня. На събитието присъстваха кметът на Община Павел баня- Станимир Радевски, заместник- кметът- Йордана Енева, директорът на регионална библиотека, гр. Стара Загораи регионален координатор на програмата - Снежана Маринова, директорът и зам. директорът на СОУ „Христо Ботев”- Ганка Гогова и Йорданка Бабова, директорът на професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство- Даниела Андонова, председателят на читалищното настоятелство- Донка Тотунова, почетният гражданин на Павел баня- д-р. Георги Гечев, читалищни дейци, учители, жители и ученици.
След отслужения водосвет от Отец Иван Тотунов, бе прерязана и празничната лента от Донка Тотунова и Станимир Радевски, с което символично се постави началото на функционирането на новата библиотечна система. Гостите на тържеството бяха почерпени с питка, любезно приготвена от професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, както и чаша хубаво българско червено вино, по случай днешния празник- Трифон Зарезан.
Програмата „Глоб@лни библиотеки- България” подпомага библиотеките да се развиват като значими местни средища за информация, комуникация, обучение, знания и културна дейност. Тя е насочена към потребителите и включва персонални системи с достъп до интернет и онлайн информация; електронно съдържание от местно значение; електронни услуги; разработване и изпълнение на проекти в полза на общността; както и ориентирана работа към потребителя от страна на библиотекарите.
В новия интерактивен център в Павел баня посетителите ще имат възможност да използват напълно оборудвани и модерни компютри с достъп до интернет и приложения, възможност за копиране на информацията на хартиен носител, благодарение на специално инсталираните за това мултифункционални устройства, както и  получаване на съвети за интересуващото ги от обучените по програмата библиотекари.
В община Павел баня още едно населено място може да се похвали с библиотечно- информационен център, който се развива и функционира успешно- село Тъжа. Проекти по програмата „Глоб@лни библиотеки- България” на територията на общината са спечелили също и селата Габарево и Асен.
Повече информация за „Глоб@лни библиотеки” може да откриете на сайта: http://www.glbulgaria.bg