Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Банята в Павел баня вече работи нормално
Posted by SB on 2009/11/25 12:19:51 (3510 reads )

- Банята в Павел баня вече работи нормално

                Кметът на община Павел баня г-н Станимир Радевски изказва благодарност на всички жители на гр. Павел баня, които подкрепиха усилията на общинското ръководство за решаване проблемите с минералната вода и общинската баня.
С писмо от 9 ноември до Министерството на околната среда и водите кметът поиска увеличаването на дебита от минерална вода на 5 л в секунда, който да позволи нормалното функциониране на балнеоложките комплекси в курорта. Проблемът с разрешителния режим за ползване на минерална вода беше решен преди няколко дни, след изявленията на кмета и заместник кмета на общината в централните медии, които накараха Министерството на околната среда и водите да обърнат внимание на проблема.
                В трудната ситуация Павел баня беше няколко седмица, когато дебитът минерална вода за СБР и Общинската баня е намален драстично от 4.7 л на 1.9 л в секунда. След усилията, които положи кметът на общината с подкрепата на павелбанската общественост и разговорите му с ръководствата на СБР – НК и Басейнова дирекция Пловдив, в момента е отпуснат дебит от 6 л. в секунда. Общинската баня вече работи при нормални условия всеки ден от 11:00 до 18:00 часа, като в сряда работи от 14 до 18ч, в събота и неделя от  8:30 до 18:00 часа.