Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги

Устройство на територията

- Обяви по ЗУТ

- Регистри

- ОУП Община Павел баня

Проекти на норм. актове

Вътрешни норм. документи

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

Брояч

Архив новини : - Ден на децата и "Централен Балкан"
Posted by SB on 2016/9/9 14:43:40 (1265 reads )

- Ден на децата и "Централен Балкан"

Ден на децата беше посветен на и на Национален парк „Централен Балкан”, който освен че откри новия си офис в Павел баня, отбеляза и своята 25-годишнина разиграха викторина, свързана с парка, за
7 септември беше посветен на децата от Павел баня и Националния парк „Централен Балкан“. Парковата дирекция и община Павел баня отбелязаха 25-та годишнина от създаването на защитената територия. Празникът започна с официална церемония по откриване на местния офис на Парковата дирекция в курортния град. Лентата на новия обект прерязаха кметът на Община Павел баня - Станимир Радевски и директорът на Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ - Генчо Илиев.
 В обръщението си към гостите, Генчо Илиев с благодарност подчерта усилията и подкрепата на администрацията на Павел баня за бързото реализиране на строежа. Това е място, където добри дошли са всички, каза още той. В новооткрития офис ще се предоставят административни услуги, свързани с ползването на природни ресурси в Парка. На разположение на учителите и учениците са множество образователни материали за животинското и растителното разнообразие, което дава възможност за провеждането на уроци и часове по природни науки. Деца от местната детска градина „Синчец“ поздравиха служителите на Парка със стихотворения за животни от дивата планина.
Вечерта на централния площад в Павел баня  Боби шоу забавлява децата с фокуси, закачки и загадки, и заедно с Диана Терзиева от Националния парк  представиха специална програма „ Да се запознаем - Национален парк Централен Балкан“, с много забавни истории, въпроси и награди.