Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - "Старци в Турия 2016" посрещна 21 кукерски състава
Posted by SB on 2016/3/29 16:07:07 (1488 reads )

- "Старци в Турия 2016" посрещна 21 кукерски състава

На 27 март родното село на Чудомир беше домакин на традиционното издание на маскарадните игри „Старци в Турия 2016”. В игрите участваха 9 местни и 12 гостуващи състава с общо над 800 участника. Въпреки студеното и дъждовно време с голямо настроение участниците показа изяществото на игрите и костюмите за своя регион, за което бяха и възнаградени.
Бяха дадени три първи награди за изключителни постижения в зимно-пролетни игри, носители на които станаха съставите от с.Дъбене общ.Карлово, с.Лозенец общ.Стралджа и с.Могила общ.Тунджа.
Три втори награди за принос в традиционната култура – с.Веселиново общ.Тунджа, с.Голямо Дряново общ.Казанлък и с.Тополчане общ.Сливен.
Две трети награди за вярност в представянето на зимно-пролетни обичаи – с.Дунавци общ.Казанлък и с.Домлян общ.Карлово.
Беше дадена и една поощрителна награда на новосъздадения кукерски състав от с.Ясеново общ.Казанлък.
Маскарадните игри бяха кулминацията на Чудомировите празници. Запомнящо ще остане представлението „Жена ни е светица” на театралния състав при читалището в гр.Трявна в деня на рождението на Чудомир – 25 март. На 26-ти март читалищните дейци от с.Турия също представиха свой хумористичен и певчески спектакъл, а гостуващи танцьори отново бяха танцов клуб  „Павелбанци” и   клуб за народни хора „Сахранци”.
Снимки от събитията - ТУК!