Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги

Проекти на норм. актове

Вътрешни норм. документи

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Голям интерес предизвика фестивалът"Културата на моя етнос
Posted by SB on 2014/9/9 17:32:08 (1824 reads )

- Голям интерес предизвика фестивалът"Културата на моя етнос

 Представителите на танцова формация „Кулминация” от град Пещера грабнаха голямата награда на петото издание на етно – фестивала „Културата на моя етнос”, който се проведе на 7 септември 2014 година на централния площад в Горно Сахране. Изпълненията на възпитаниците на клуба впечатлиха не само журито, но и публиката на конкурса, която бурно аплодира всяко едно тяхно изпълнение.
Идеята на проявата е да покаже как може в мирно съжителство да съществуват различни етноса, които на територията на Горно Сахране са пет на брой. Вечерта преди фестивала тук се проведе и родова среща, на която от Брежани, Симитли и други краища на страната пристигнаха десетки хора.
В конкурсната програма участие взеха 12 състава, които се състезаваха в различни категории - на индивидуални изпълнители, за автентични и оригинални костюми, както и за певчески и танцови умения.
С приз бе отличена групата от село Черган, които не само показаха завидни певчески умения, но и впечатлиха присъстващите със своите автентични костюми, които са с над 100 годишна история.
Богатата празнична програма на фестивала завърши с изпълненията на народната певица Павлина Теова, която също допринесе за ведрия дух и добро настроение на участниците и публиката, които си обещаха и следващата година отново да се съберат.