Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги

Проекти на норм. актове

Вътрешни норм. документи

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - С богата програма ще бъде отбелязан денят на Павел баня
Posted by SB on 2014/9/2 14:28:50 (1681 reads )

- С богата програма ще бъде отбелязан денят на Павел баня

С богата и разнообразна културна програма ще бъде отбелязан и гази година празникът на град и Община Павел баня – 8 септември. Традиционно честването започва няколко дни преди това и приключва на 8 септември, когато се отбелязва и храмовият празник на църквата „Рождество Богородично” в курортния град.
В празничната програма забавления са предвидени и за най-малките – клоунади и забавни игри, които ще бъдат открити от 17.00 часа на централния площад в града в първия ден на празниците. Само час след това в зала „Младост” на читалище „Напред – 1903” г-н Станимир Радевски - кмет на община Павел баня ще се срещне с жителите и гостите на града, с които ще обсъдят и споделят своите проблеми, надежди и очаквания. Денят ще приключи с празничен концерт на ансамбъл „Детелини” град Павел баня и гостуващият танцов състав от град Скопие, Македония.
В Деня на Съединението – 6-ти септември –  също са предвидени редица мероприятия. В село Горно Сахране ще бъде открит Петият етно фестивал „Културата на моя етнос”, а в град Павел баня ще стартира масов лекоатлетически крос, след което ще бъде закрито „Плувно лято 2014”. От 18.00 часа на централния площад в града ще бъде поставено началото на четвъртото издание на фестивала „На хоро в Розовата долина”, което ежегодно събира десетки представители на клубове за народни хора от цялата страна.
На 7 септември празничната програма продължава с концерт на „ТРИО ГРАНДИ ТЕНОРИ”, който ще е с начален час 20.00 на площад „Освобождение” в Павел баня.На 8-ми септември от 09.00 часа в църквата „Рождество Богородично” ще бъде отслужена Тържествена света литургия и водосвет за здраве на жителите и гостите на град Павел баня. От 11.00 часа ще се състои литийното шествие, след което ще бъде обявен и носителят на традиционната годишна награда на кмета на общината за цялостен принос в развитието на туризма в региона. Празничната програма ще завърши с традиционно хоро, в което ще се включат всички жители и гости на града.