Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Стартираха Чудомирови празници в Павел баня
Posted by SB on 2014/3/25 19:16:04 (1610 reads )

- Стартираха Чудомирови празници в Павел баня

 
Официално бяха открити Чудомирови празници 2014 в община Павел баня. Богатата културна програма включва редица прояви и мероприятия, които е предвидено да се реализират в периода от 22 до 31 март.
Честването на празника започна с проява в село Турия – родното място на именития български писател-хуморист. Театралните самодейците от местното читалище представиха пред жителите и гостите на Турия скечове по произведения на Чудомир, а с музикалните си изпълнения певческата група приветства събралата се публика.
Програмата, посветена на Чудомирови празници, продължи с фестивал на маскарадните игри „Старци в Турия”, който се проведе на 23 март и предизвика небивал интерес от страна не само на участници, но и от публика.
Отбелязването на 124 години от рождението на именития българин продължава с откриването на 25 март от 12.30 часа на изложба, посветена на Чудомир. Художниците от Школата по изкуства в извънучилищна форма „Изобразително и приложно изкуство” ще подредят своите платна, които жителите и гостите на град Павел баня ще могат да видят във фоайето на зала „Младост” при читалище „Напред - 1903”. След официалното откриване на изложбата, от 13.00 часа ученици от Школата по изкуства „Дядовата ръкавичка” ще представят драматизация на Чудомирови разкази, както и презентация за цялостното творчество на писателя.
В актовата зала на СОУ „Христо Ботев” ученици организират парад на чудомирови герои и прожекция на филм за твореца.
Финалът на програмата за празниците, които ще приключат в село Турия,  ще бъде поставен с театрално представление на 31 март от 18 часа в зрителната зала при читалището на общински театър „Любомир Кабакчиев” град Казанлък, а от 20 часа е предвиден и концерт на танцьорите от „Арсенал”.