Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги

Проекти на норм. актове

Вътрешни норм. документи

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Ученици от ПГ по РХ с медали от регионално състезание
Posted by SB on 2014/3/21 13:32:54 (1959 reads )

- Ученици от ПГ по РХ с медали от регионално състезание

Ученици от ПГ по РХ се завърнаха с медали от проведения първи етап от Националното състезание „Най- добър млад готвач и сервитьор”, организирано от МОН.
На 14 и 15 март 2014 г. в град Хисаря се проведе регионален кръг от Националното състезание за Професионални гимназии, организирано от МОН по професиите готвач, сервитьор, барман.
От 13 области участваха 26 отбора от Професионални гимназии, в които се изучават тези професии. По регламент състезателите, класирали се на първите 10 места, ще участват във втори кръг на националното състезание за определяне на най-добър в професията сред учениците в България.
Отборът на ПГ по ресторантьорство и хотелиерство гр. Павел баня беше представен от учениците от 11 клас: Нено Христов Мартинов – професия Готвач и Василка Ненова Данова - професия Сервитьор.
За наша голяма радост и двамата млади професионалисти се класираха за националното състезание като Нено Мартинов спечели ВТОРО място, Василка Данова - ДЕСЕТО място. И двамата участници получиха грамоти и медали за показани умения в професията - „Най- добър млад готвач” и „ Най- добър млад сервитьор”.
Успехът не е изненада за нас, защото учениците с голям ентусиазъм се подготвяха за състезанието под вещото ръководство и професионалните напътствия на преподавателите по професионална подготовка: Стефка Господинова, Райка Кутинова, Цветана Пискюлева и Теодора Минева.
Като консултант към екипа се включи и Димитър Мушников - главен готвач в р-т   „Траките” към СПА комплекс „Севтополис”, гр. Павел баня.
Тази победа е и голямо предизвикателство към екипа на ПГ, защото на Националното състезание, което ще се проведе на 24-26 април 2014 г. в гр. Пловдив, трябва да покаже още по- висока класа и професионализъм.
                 Постиженията на учениците от Професионална гимназия по РХ гр.Павел баня са доказателство за качествено обучение, отлична подготовка и успешна реализация на кадри в областта на туризма и са повод за гордост не само на училището, но и на Община Павел баня.
                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                  ПГРХ