Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Земеделци споделиха своите проблеми пред експерти
Posted by SB on 2013/12/3 17:14:53 (1607 reads )

- Земеделци споделиха своите проблеми пред експерти

 
Среща на земеделски производители от региона с експерти от Министерството на земеделието и храните се състоя вчера в зала „Младост” при читалище „Напред” в град Павел баня. Събитието бе организирано по инициатива на народни представители от старозагорски многомандатен избирателен район.
На срещата присъстваха и г-жа Живка Аладжова - областен управител на Стара Загора, г-н Атанас Пъдев - народен представител, както и проф. Светла Бъчварова.
По време на състоялата се дискусия земеделските производители от региона поставиха пред гостите своите проблеми и въпроси, касаещи селското стопанство. Основната информация, която експертите предоставиха на присъстващите бе количеството средства, които предстоят да бъдат усвоени от фермерите през следващата година. Част от производителите обаче споделиха факта, че дофинансирането от страна на държавата се осъществява трудно, тъй като доста са пречките за реализирането му.

Като друг основен проблем, поставен от местните земеделци пред специалистите бе сезонното наемане на работна ръка, тъй като региона е известен с розопроизводството и в момента има засети хиляди декари с розови масиви, които не могат да се обират поради липсата на работници. Експертите увериха, че в момента се работи по този въпрос и предстоят внасянето на доста промени в законодателството, което ще улесни земеделците, които от своя страна дадоха своите препоръки и споделиха добри практики за по - ефективна работа от страна на отделните експертни служби.