Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги

Проекти на норм. актове

Вътрешни норм. документи

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Седмица на здравословното хранене в СОУ
Posted by SB on 2013/11/15 13:47:21 (1855 reads )

- Седмица на здравословното хранене в СОУ

 
Ученици от СОУ „Христо Ботев” град Павел баня посветиха седмица на здравословното хранене.  Мотото на организираните от тях прояви е „Здравей, здраве”, които се превръщат в традиция и тази година се провеждат за четвърти път.
Основни инициатори на проявите са Диана Шамбурова – учител в местното училище и Живко Динев – ученик от 11 клас, с активното съдействие на Ученическия съвет и Училищното настоятелство към СОУ „Христо Ботев”.
Основната цел на инициативите е да се подобри здравословният климат в училището, както и да се запознаят учителите и учениците какво всъщност представлява здравословното хранене и какви са ползите от него, споделят организаторите.
За да придобият по-голяма популярност проявите, се създадоха ежедневни радиопредавания с информационен и забавен характер и се организира фейсбук група „ Аз се храня здравословно в СОУ „ Христо Ботев”. Към нея ежедневно се присъединяват ученици и учители, както и други заинтересовани лица, които споделят личен опит и мнение. На страницата всекидневно всеки може да открие интересни рецепти, да коментира или публикува снимки, да гледа филми и др. посветени на темата неща.
Седмицата на здравословното хранене в Павел баня бе открита с изложба от рисунки на ученици от І до ІV клас, а за по-големите - от VІІІ до ХІІ клас се прожектира документалният филм „ Дяволът в чинията”.
Масово участие и интерес от ученици и учители предизвика и  кулинарната изложба, която насити седмицата с естетика, въображение и естествено - с витамини.
Проявите, посветени на здравословното хранене приключиха с инициативата „ Код червено”- викторина с много награди (здравословни храни-плодове и зеленчуци)за четящи и знаещи принципите на здравословния живот деца. Голяма част от участниците се включиха във финалната проява с изрисувано с телата им голямо червено сърце, което има идея да се превърне в символ на седмицата.