Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Представиха Общинския план за развитие 2014 - 2020
Posted by SB on 2013/10/29 19:43:30 (2200 reads )

- Представиха Общинския план за развитие 2014 - 2020

Местната администрация представи на гражданите общинския план за развитие за 2014-2020 година
 
 
На 25 октомври 2013 година в зала „Младост” при читалище „Напред” в град Павел баня се проведе извънредно заседание на постоянните комисии към Общинския съвет в града.
Срещата бе отворена за граждани, както и представители на различни организации и институции,а сред присъстващите бе част от ръководството на Гражданското обединение за Павел баня.
Поводът за заседанието бе провеждането на обществено обсъждане на оперативния план за развитие на Павел баня за периода 2014-2020 година. Този план определя приоритетите, потенциалите за развитие, както и недостатъците на местно ниво.
Специалистите от местната администрация представиха на присъстващите осемте приоритетните области за развитие на региона, сред които са развитието на социалните услуги, подобряване на инфраструктурата, намаляване броя на безработните, развитие на устойчива природна среда, системна функционалност и балансирана жизнена среда.
Средствата, необходими за осъществяване на тези цели са предвидени да бъдат осигурени не само от общинския бюджет, но проектите да бъдат дофинансирани от европейски фондове, сред които са тези за регионално развитие, социалният и кохезионният фонд и други.
Присъстващите на откритата среща имаха възможността да дадат своите оценки и предложения, както и да допълнят мерките по които да се работи в предстоящия период. Те споделиха задоволството си от факта, че регионът има много потенциални възможности, както и хора, които искат те да се доразвият.