Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги

Проекти на норм. актове

Вътрешни норм. документи

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - "Детелини" в предаване на БНТ на 23.11.2013г.
Posted by SB on 2013/10/17 12:04:50 (2168 reads )

- "Детелини" в предаване на БНТ на 23.11.2013г.

Като част от проявите, посветени на юбилейната 25-та годишнина, Представителен фолклорен танцов ансамбъл "Детелини", Павел баня, участва в предаване на Българската национална телевизия.

В ранния обяд днес танцьорите пристигнаха с организиран превоз в столицата, за да се изявят във фолклорното шоу "Иде нашенската музика" - традиционна съботна продукция за народни песни и танци на медията.

Павелбанският състав изпълни едни от най-добрите си танци - "Македонска сюита", "Настроение" и китка от характерни шопски мотиви.

Част от танцьорите, които учат в София, дори прекъснаха днешните си ангажименти с университетите, за да участват в предаването.
Главният художествен ръководител на ансамбъла, Недка Кавръкова, заедно с нейните помощници и корепетитори - Христо Христов и Красимира Тодорова, отговаряха на въпроси на водещия Милен Иванов, който се интересуваше кое мотивира танцьорите още от малки да се занимават с фолклорното изкуство. Той остана много приятно изненадан, когато разбра, че е традиция за павелбанци да се посвещават на това богатство.

В "Иде нашенската музика" участваха и професионалистите от ансамбъл "Чинари", които с възхищение отбелязаха изключителното присъствие на сцената на "Детелини".

Снимките на предаването продължиха близо четири часа, но в общата неформална атмосфера между участници и екипа на Българската национална телевизия времето премина неусетно в шеги и закачки.

Предаването с участието на нашия ансамбъл ще бъде излъчено на 23 ноември 2013г. от 13:00ч., съобщиха от БНТ.

Румен Скрински