Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Соня Фурнаджиева е носител на наградата "Стефан Фурнаджиев
Posted by SB on 2013/10/7 12:57:07 (1902 reads )

- Соня Фурнаджиева е носител на наградата "Стефан Фурнаджиев

За трети пореден път и тази година Община Павел баня откри процедура по набиране на предложения за присъждане на Литературна награда „Стефан Фурнаджиев” и съпътстващ я конкурс.
На проведеното на 3 октомври 2013 година заседание на петчленна комисия се избраха и носителите им. Тази година призът бе даден на Соня Фурнаджиева. От общо трите постъпили предложения, журито оцени най-високо стихосбирката  „Рисувам фадо”.
Наградата се присъжда за принос в българската художествена словесност и е свързана с ежегодното честване на годишнина от рождението на поета 02. 10.
За конкурса участниците, общо пет на брой, имаха възможност да се изявят в два раздела – поезия и проза. Безпристрастното жури отново единодушно присъди наградата на павелбанската писателка Йорданка Трополова за разказа й „Коза за евро”.
Отличените участници ще получат своите грамоти и парични награди на церемония, организирана на 10 октомври 2013 година от 17.00 часа в Джанановата къща в село Габарево. Проявата е част от превърналите се в традиционни четвъртъци, на които любителите на писаното слово се събират и четат авторски произведения.