Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги

Проекти на норм. актове

Вътрешни норм. документи

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Отбелязаха Деня на спорта в цялата община
Posted by SB on 2013/5/23 9:21:45 (1814 reads )

- Отбелязаха Деня на спорта в цялата община

На 17 май всяка година се отбелязва Световния ден на спорта и предизвикателството. Община Павел баня традиционно отбелязва този ден със своя програма.
В Световния ден на спорта – 17 май се включиха над 400 деца от детските градини и над 1100 ученици от общинските училища.
В 10 часа в детските градини на общината стартира спортния празник под мотото: „Да се състезаваме заедно”. Проведоха се състезателните игри, приложно колоездене, спортна гимнастика и други спортни мероприятия. Радостта на децата и техните учители беше голяма.
От 11,30 часа в десетте общински училища се проведоха редица спортни мероприятия – футболни срещи, масов лекоатлетически крос, канадска борба, тенис на маса и др.
Целта на Община Павел баня е да създава спортни навици у децата и учениците, което е от огромно значение за укрепване на здравето на подрастващите и възпитава у тях качества като дисциплина, упоритост, организираност и воля.
Във всяка детска градина и всяко училище имаше настроение и много усмивки. На този ден всички подрастващи бяха не само победители, но и приятели.
Общинска администрация също не остана безпричастна към деня на спорта. В 15 часа на централния площад в града се събраха служители от общинска администрация, учители от двете средни училища – СОУ „Христо Ботев” и ПГРХ, която беше със засилено участие, ветерани на спорта. В 15,15 часа г-н Пондев и г-н Кавръков дадоха старта на масовия лекоатлетически крос. Под зоркия поглед на туристите, служители от ОА и учители пробягаха определеният от съдиите маршрут, без произшествия.
Вечерта по традиция община Павел баня почете ветераните на спорта в общината на празнична вечеря.
На 18.05.2013г. се проведе традиционния поход до „Бялата река”, край Калофер с учениците от 7 а клас от СОУ „Христо Ботев”, под ръководството на г-жа Д. Манчева и г-н Добрев.
На всички участници в Световния ден на спорта – 17.05.2013 г. бяха раздадени награди, осигурени от община Павел баня.
 
 Вижте снимки от събитието ТУК!