Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Свобода на 135 години
Posted by SB on 2013/3/4 8:13:37 (1866 reads )

- Свобода на 135 години

                По традиция тържествата, посветени на Националния празник, в Павел баня започнаха с масовия лекоатлетически крос, който се проведе на 1-ви март, в центъра на курортния град. Ученици от всички класове на СОУ „Христо Ботев” и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство взеха участие в различните възрастови групи. Наградите бяха осигурени от Община Павел баня и сектор „Образование и спортни дейности”.
                В навечерието на празника Хор за школувано пеене „Тодор Мазаров” поздрави публиката с популярни възрожденски песни. Кольо Пъдев, преподавател по история в СОУ „Христо Ботев”, рецитира стихотворение на Йорданка Трополова, а Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини” поднесе на жителите и гостите на Павел баня впечатляващия спектакъл „Освобождението”, като танцьорите представиха нови и тематично подготвени хореографии, които разказваха за пътя към свободата на българина. Домакин отново бе Зрителната зала на читалище „Напред”.Павелбанци имаха възможност да наблюдават и уникална фотоизложба за живота и делото на Княз Павел Александрович Романов – една емблематична фигура, изиграла важна роля в освободителните борби.
                На 3 март в   09.30 часа бе тържествено вдигнат националният трикольор под звуците на химна „Мила родино” и бяха поднесени венци и цветя на паметника „Майка”, Цанко Комитата и паметника, издигнат  в чест на загиналите финландски войни в борбите за национално освобождение.   
                Впоследствие автобус откара учители, ученици и граждани, желаещи да посетят тържествата на връх „Шипка”.
                Eкипът на  www.pavelbanya.bg и www.pavelbanya.eu  Ви честити Националния празник и пожелава все повече да мислим за свободата като за отговорност, която вече 135 години ни е завещана от времето.