Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги

Устройство на територията

- Обяви по ЗУТ

- Регистри

- ОУП Община Павел баня

Проекти на норм. актове

Вътрешни норм. документи

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

Брояч

Архив новини : - Нов клуб за пенсионерите в Скобелево
Posted by SB on 2012/10/8 9:42:04 (2968 reads )

- Нов клуб за пенсионерите в Скобелево

Международният ден на възрастните хора - 1 октомври се чества от 1991 г. по инициатива на ООН. В днешния бързо остаряващ свят хората от третата възраст играят все по-голяма роля в обществото. Човешкият живот се удължава, благодарение на завоеванията на медицината и развитието на икономиката, затова възрастните хора в 21 век водят много по-активен начин на живот от своите връстници преди 50 години. Те са по-здрави, по-жизнени, по-информирани, по-трудоспособни.
В този ден Кметът на община Павел баня г-н Станимир Радевски откри тържествено новият пенсионерски клуб на с. Скобелево, който се регистрира през тази година и вече във всички населени места на общината има регистрирани клубове, всеки от които получава месечна издръжка в рамките на 1 минимална работна заплата от общинския бюджет. Ремонта на помещението на клуба е извършено изцяло за сметка на общинския бюджет, а членовете на клуба получиха най-необходимите вещи за добро начало на тяхната дейност: Телевизор от Общинска администрация, кафе машина лично от кмета на общината и микровълнова печка от техния съгражданин Райко Колев. Г-н Радевски им пожела дълги години да живеят задружен живот в клуба и да пият безкофеиново кафе, за да нямат проблеми с кръвното налягане.
Децата от детската градина, в чиято сграда се помещава клубът  поздравиха своите баби и дядивци с кратка програма и ги увериха, че и занапред са готови да участват в техните тържества.