Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Първи учебен ден
Posted by SB on 2012/9/17 15:59:26 (3179 reads )

- Първи учебен ден

Класните стаи – отворени!
                И тази година откриването на учебната година предизвика много вълнения сред учители, ученици и техните родители. По решение на Образователното министерство началният час на биенето на първия звънец за всяко училище в страната бе оставен на преценката на директорите.
                В 09.00 часа бе даден стартът в Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, гр. Павел баня. Специални гости бяха кметът на Община Павел баня, Станимир Радевски, секретарят на Общината, Красимира Кънчева, и Росица Захариева – бивш директор на гимназията. Поздравителен адрес бе получен и от Христо Чаушев – Народен представител в 41 Народно събрание и наш съгражданин.
                 С много настроение, стихове и песни гимназистите под звуците на първия училищен звънец се отправиха към класните си стаи.
                 В Средно общообразователно училище „Христо Ботев”, гр. Павел баня, учениците се срещнаха със своите преподаватели в 09.30 часа традиционно пред паметника на патрона на учебното заведение.
                Гости в празничния ден бяха Председателят на Общинския съвет, Недка Кавръкова, Кметът на Община Павел баня, Станимир Радевски, и секретарят на Общината, Красимира Кънчева. Поздравителен адрес бе получен и от Христо Чаушев – Народен представител в 41 Народно събрание и наш съгражданин.
                 Г-жа Ганка Гогова, Директор на СОУ „Христо Ботев”, поздрави първолаците, които се чувстваха различно в новите си униформи и раници на гърбовете, пожела и на по-големите ученици здраве и успешна учебна година. Кметът на Община Павел баня, Станимир Радевски, също приветства всички присъстващи в двора на училището, като пожела много здраве и късмет. Той изрази надежда все повече зрелостници да се реализират и като студенти по родните вузове. Радевски спомена също така, че предстои цялостно саниране на шест училищни сгради на територията на Общината, две от които са СОУ „Христо Ботев” и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство.
                Средното училище в Павел баня тази година ще посрещне своите ученици след освежителни ремонти на класните стаи и с нововъведението – униформи за всички класове. С решение на училищния съвет и подкрепа от страна на училищното настоятелство и родители, децата на Павел баня могат да се похвалят със стилни и модерни униформени облекла, които допълнително ще изграждат авторитета на образователната институция.
www.pavelbanya.bg също поздравява всички, които са свързани по някакъв начин с образованието, с настъпването на новата учебна година. Желаем Ви здраве, дръзновение и творчески ентусиазъм!