Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги

Проекти на норм. актове

Вътрешни норм. документи

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Община Павел баня уважи своите ветерани на 9 май
Posted by SB on 2012/5/14 12:07:02 (2263 reads )

- Община Павел баня уважи своите ветерани на 9 май

9  май 1945 година е победен завършек на Великата Отечествена война, в която руският народ даде 27 милиона жертви. Преди 64 години бе обявена капитулацията на фашистка Германия и милиони мирни жители по света, пострадали от нашествието на "кафявата чума" получиха свободата си. Втората световна война отне живота на над 50 милиона души, повече от които в разцвета на жизнените си сили. Тази война разори икономиката и върна обществено-икономическото развитие десетилетия назад.
Годишнината на това събитие отново и отново ни води към извода, че войната не е средство за решаване на международни и вътрешнополитически противоречия.
9 май в община Павел баня по традиция в последните години се превърна в ден за равносметка, в който се прекланяме пред паметта и отдаваме благодарност на всички, паднали в боевете и пролели кръвта си за тази величава победа. Както всяка година кметът на община Павел баня г-н Станимир Радевски покани всички живи участници във Втората световна война на традиционната среща, която тази година започна в неговия кабинет. Ветераните наблюдаваха тържествения парад в Москва по случай празника, след което кметът на общината г-н Станимир Радевски поднесе венец и цветя пред паметната плоча на загиналите във Великата отечествена война.  На тържеството присъства и г-жа Мария Стоянова – представител на Областния съвет на ветераните. Всички присъстващи посетиха и паметника на Михал Захариев, който се намира в покрайнините на града, след което г-н Радевски покани ветераните на скромен обяд, където всеки имаше възможност в спокойна обстановка да разкаже своите спомени от войната