Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги

Проекти на норм. актове

Вътрешни норм. документи

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Японския опит представиха на Старозагорските бани
Posted by SB on 2011/10/5 12:41:00 (2689 reads )

- Японския опит представиха на Старозагорските бани

На 30 септември 2011г представители на община Павел баня взеха участие в семинар на тема „Развитие на балнеологията в България. Японският опит”. Събитието бе организирано от Сдружение „Джайка алумни в България” под патронажа на Посолството на Япония в България в рамките на 22рите дни на Японската култура.
                Приветствие към присъстващите изказаха г-н Тошио Сугиура – Първи заместник посланик на Япония в България, г-н Йордан Николов – Областен управител на област Стара Загора и г-жа Мария Иванова – представител на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
                Д-р Татяна Ангелова, изпълнителен директор на Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация представи лекция на тема Балнеологията в България и регион Стара Загора.
                Д-р Йордан Йорданов представи бизнес модели за развитие на балнеологията в България. Обсъдени бяха също така Политиката в сферата на туризма, балнеологията, рехабилитацията и спа-туризма, както и японският опит в областта на регионалното развитие.
Отново бе подчертано, че макар и близки по състав минералните води в региона са различни, като водите в град Павел баня са с най-добри показатели за лечението на заболявания на опорно двигателния апарат.
                През 2011 година в туристическия отрасъл в Павел баня има ръст с над 20% в броя на реализираните нощувки към 1 септември, като нарастването в броя на нощувките в хотелите е 13% спрямо данните от 2010г.
                Изцяло в духа на японската традиция, семинарът приключи с представяне на чайна церемония от сдружение за японска култура „Урасенке”.